566 466 179 (Po-Pá 8:30 - 16:30)
 
Košík je prázdný

Šest základních pravidel grilování


Šest základních pravidel grilování

Grilování s grily a příslušenstvím Weber je velmi jednoduché a pohodlné. Ale i přesto byste při grilování měli pamatovat na základní pravidla, díky kterým se grilování stane perfektním zážitkem.  Pojďme si společně projít šest základních pravidel grilování.

 

Pravidlo č.1: Technika grilování aneb OGS (originální systém grilování)

Jedná se o nejdůležitější součást grilování. Pojem dokonalá technika u značky Weber znamená, že všechny grily jsou technicky promyšlené- vzdálenost mezi zdrojem žáru a grilovaným pokrmem i objem grilovacího kotle jsou optimálně propočítány. Tím vzniká správný a především regulovatelný poměr cirkulace žáru a přívodu vzduchu. Grilovaný pokrm bude rychleji, rovnoměrněji a šetrněji opečený díky horku zadrženému pod poklopem. Poklop také přesně reguluje žár a umožňuje využívat různé metody grilování.

 

Pravidlo č. 2: Bezpečnost

Všeobecné bezpečnostní pokyny:

 

Bezpečnostní pokyny pro grilování na dřevěném uhlí:

 

Bezpečnostní pokyny při grilování na plynu:

 

Bezpečnostní pokyny pro elektrický gril.

 

Pravidlo č.3: Správné zahřátí grilu

Všechny typy grilů potřebují určitou dobu k předehřátí.

 

Grily na dřevěné uhlí

Zvládněte grilování na dřevěném uhlí hravě se zapalovacími pomůckami firmy Weber (grilovací brikety, uhlí, podpalovače a jiné). Nezapomeňte, že dřevěné uhlí se sice rychleji rozpálí, ale brikety déle žhnou. V každém případě byste je měli zapalovat speciálními produkty, ke kterým patří například podpalovací kostky Weber. Těmi lze dosáhnout bezpečně a jednodušše perfektního žáru. Nepostradatelným vybavením je startovací komín Weber.

 

Pravidla:

 

 

Grily plynové

Pravidla pro optimální předehřátí vašeho plynového grilu pro opravdový požitek z grilování:

 

Grily elektrické

Příprava pokrmu na elektrickém grilu je úplně jednoduchá. Nechte gril nejméně 25 minut předehřát při uzavřeném poklopu, čímž docílíte vysoké teploty a pak rovnou grilujte.

 

 

Pravidlo č. 4: Metody grilování

Základním krokem pro správné grilování je pochopení rozdílu mezi přímou a nepřímou metodou grilování, ať už na plynovém grilu nebo grilu na dřevěné uhlí. Právě přímé a nepřímé grilování jsou dva nejzákladnější způsoby grilování, jejichž zvládnutí se stoprocentně projeví ve výsledku.

Všechny grilovací metody najdete v tomto článku: Metody grilování

 

 

Pravidlo č. 5: Grilované pokrmy aneb na gril nepatří jen maso

Aby byl požitek z grilování opravdu perfektní, potřebujete kromě skvělého vybavení také kvalitní suroviny. Jistě se vyplatí navštívit specializovaný obchod, protože jen tam dostanete spolehlivé informace o nabízených produktech. Zatímco ryba a zelenina musí být vždy co nejčerstvější, hovězí maso by mělo být dostatečně (alespoň dva týdny) odleželé.

 

Všeobecná pravidla:

 

Pravidla pro grilování hovězího masa:

 

Pravidla pro grilování jehněčího masa:

 

Pravidla pro grilování vepřového masa:

 

Pravidla pro grilování zvěřiny:

 

Pravidla pro grilování drůbeže:

 

Pravidla pro grilování ryb a mořských plodů:

 

Pravidla pro grilování zeleniny:

 

Omáčky a marinády:

 

 

Pravidlo č. 6: Čištění grilu

Hlavní práci při čištění udělají plynové a elektrické grily samy. Musíte je prostě jen zahřát na maximální provozní teplotu, až zbytky po grilování shoří. Speciálními kartáči se potom poslední zbytky z ještě horkého grilovacího roštu lehce odstraní.

 

 

 

A ještě jedno pravidlo na konec

 

Postup pro přípravu tzv. Perfektního steaku

Kategorie

Weber partner

Doprava zdarma


Při nákupu nad 3000 Kč doprava ZDARMA