566 466 179 (Po-Pá 8:30 - 16:30)
 
Košík je prázdný

Od lodní bóje ke grilu aneb historie firmy Weber


Až do roku 1952 bylo v Americe, konkrétně v Chicagu, zcela běžné používat otevřené grily postavené ze snadno dostupného materiálu-cihel. Avšak tyto grily sebou nesly hromadu nevýhod. Neustálý boj s počasím, kdy i sebemenší deštík zkazil kouzlo grilování a také nerovnoměrné a nekontrolovatelné hoření, které naopak vedlo k zčernalému, spálenému, ale přitom syrovému jídlu. Navíc Vám i slabý větřík mohl navát popel na Vaše oblečení a nebo hůř- přímo na Váš těžce vydřený pokrm.

 

První kotlový gril vznikl z námořní bóje

Jeden z prvních grilů WeberJeden velký milovník grilování a dobrého jídla, otec jedenácti dětí George Stephen neustále přemýšlel, jak to vymyslet lépe a nemuset tak snášet problémy, které téměř každé jeho grilování provázely. George Stephen byl zaměstnán jako svářeč v ocelárně bratří Weberů, kteří v tu dobu pracovali na zakázce na výrobu bójí. A právě tyto bóje vnukly Georgovi nápad, který navždy změnil svět grilování. Rozdělil kovovou bóji na dvě části, její spodní použil jako kotel, opatřil ji nožkami a horní část bóje použil jako poklop. A v roce 1952 byl na světě prototyp kotlového grilu.

 

Od posměchu k záplavě objednávek

Ze začátku se George setkával spíše se smíchem a odmítnutím, zejména od svých sousedů. Ale po ochutnání delikátního grilovaného steaku z jeho grilu, je smích velmi rychle přešel. O jeho „výstřední gril“ byl najednou obrovský zájem a nebylo možné vyhovět záplavě objednávek. A tak v rámci ocelárny bratří Weberů vznikla samostatná divize pro výrobu grilů. George Stephen se později stal jediným vlastníkem této společnosti a změnil jméno na Weber-Stephen Products Co. Ve své společnosti dbal především na to, aby jeho grily byly nejen inovativní, ale měly i dlouhou životnost. Velký důraz byl (a dodnes je) kladen na dokonalé spojení vysoké kvality a dlouholeté praktické užitkovosti výrobků.

 

Kotlový gril Weber neodmyslitelnou součástí amerických zahrad

Ačkoliv rozmanitost úpravy jídla nebyla Georgovým prvořadým cílem, jeho vynález nabídl do té doby nevídané možnosti grilování. Díky jeho grilu se mohlo volit mezi pomalým, nepřímým a nebo rychlým, přímým grilováním. Dnes už světoznámý Weberův kotlový gril proměnil neskutečně rychle vzhled amerických zahrad a stal se symbolem grilování.

 

Po dřevěném uhlí přišel plyn a elektřina

V roce 1985 přibyl k rodině kotlových grilů plynový gril Genesis, který okamžitě přinesl velký úspěch. Spotřebitelé si mohli užít pohodlí plynového grilování beze ztráty kvality nebo typické chuti.

 

George Stephen - vynálezce grilů Weber

 

Rodinný podnik dodnes řídi děti George Stephena

George Stephen zemřel v roce 1993, avšak firma Weber-Stephen Products je nadále rodinnou firmou a je řízena jeho dětmi. Dnes Weber nabízí širokou škálu moderných grilů, které poskytují nejen šéfkuchařům flexibilitu a možnost rozmanitého použití grilu, od opékání, přes uzení až po pečení prakticky v jakémkoli období roku.

 

Expanze do celého světa

Dnes jsou Weber grily užívány po celém světě. A není divu, protože je to více než jen obyčejné grilování, více než jen jídlo. V dnešní době je volný čas velmi cenný a Weber to je spojení s rodinou a přáteli.

 

 

Jak šel čas s grily Weber

Jak šel čas s grily Weber

 

 

Kategorie

Weber partner

Doprava zdarma


Při nákupu nad 3000 Kč doprava ZDARMA